Hart

Binnen Transition Town maakt iedereen zijn eigen groei door. Door ontmoetingen, gesprekken en samenwerking met anderen wordt de bewustwording over klimaatchaos sterker. Vaak roept dit weerstand en pijn op (We moeten iets doen! Waarom gebeurt er niets! Heeft het allemaal wel zin!) Het is niet altijd even eenvoudig om deze gevoelens te verwerken. Laat staan om ze te negeren.

Daarom werken we binnen Transition Town vooral ook met ons hart. We delen samen negatieve ervaringen en emoties en zetten deze om in positieve kracht, verbinding en creaties. We zoeken steeds naar manieren om in ons dagelijks leven vorm te geven aan de sociale omgang vanuit het hart. Vormen die onze persoonlijke talenten tot bloei brengen. Die samenwerken aantrekkelijker maken dan concurreren. Ons doel is om gemeenschappen te verbinden, niet te verdelen.

Duurzaam en sociaal

We werken concreet aan een duurzame, sociale toekomst die voor mens en natuur gezonder is dan die waar het systeem nu op af stevent. Iedereen krijgt de gelegenheid om zichzelf, stapje voor stapje, persoonlijke en haalbare doelen te stellen. Elk stapje brengt de verandering dichterbij en geeft jouw leven meer inhoud en kwaliteit. Afkicken van de olie afhankelijkheid en de luie luxe gaat niet van de ene op de andere dag. Dat is een proces van jaren. En sommige stukken van jouw uitgestippelde pad kun je beter samen met anderen bewandelen dan alleen. Zodat je elkaar kunt steunen, samen successen viert en tegenslagen overwint. En niet te vergeten: elkaar praktisch kunt helpen.