TTuin

In april 2019 begonnen we met een eigen buurtmoestuin, een klein paradijsje in Assen. Behalve de trein die zo nu en dan voorbij raast, is het stil op de TTuin. De wijk Marsdijk ligt op een steenworp afstand. Het is de ideale plek voor een buurtmoestuin. 

Een werkgroep van Transition Town Assen heeft deze tuin in beheer. TTuin is gebaseerd op natuurlijk moestuinieren, wat betekent dat we werken mét de natuur, en niet ertegen. We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest. En om het bodemleven zoveel mogelijk met ons te laten werken, spitten en schoffelen we niet. Behalve groente en fruit worden ook veel bloemen gezaaid en gepland om de biodiversiteit zo groot mogelijk te maken. 

In de TTuin is iedereen welkom. Om lekker rond te wandelen, je stilte-momentje te pakken of om mee te werken. Want wat is er leuker dan samen zaaien en oogsten? En vervolgens groente te eten uit ‘eigen’ tuin? 

TTuin zoekt enthousiastelingen voor de tuin. We zijn op dit moment met 13 mensen. Mensen met én zonder groene vingers. Want er is voldoende ruimte om te leren. Samenzijn en samenwerken is het belangrijkste. En uiteraard genieten van de prachtige plek en een mooie opbrengst uit de tuin.

Van Stila hebben we een bijdrage gekregen zodat we biologische compost konden kopen en een aantal bakken konden repareren.

Wil je meedenken met onze werkgroep, of heb je zin om mee te helpen in de TTuin en zelf een bak beheren? De contributie is € 10,00 per jaar.

Stuur een mail naar: agedavenema@gmail.com

Je vindt de TTuin ook op Facebook! Klik op onderstaande afbeelding.