Zoek de verbinding

Mede dankzij het goedlopende Soepcafé Assen. wordt Transition Town steeds bekender in onze stad. Al twee keer toe is het Soepcafé druk bezocht en de opkomst voor 29 Maart zal ook wel weer goed gaan komen. Wat voor soep zal er deze keer in ons kommetje geschept worden?

Binnen Transition Town zijn een aantal werkgroepen gestart met het uitwerken van een aantal mooie initiatieven. Zo is er een werkgroep actief bezig om het wonen in een Tiny House in en rondom Assen mogelijk te maken. Veel gesprekken over mogelijke gebieden en plekken vinden nu plaats met de gemeente, maar ook gesprekken met grond eigenaren die voor deze beweging open staan zijn volop in gang. Hoe meer mensen zich bij deze beweging aan gaan sluiten hoe meer actie er kan gaan komen!

De bedoeling van Transition Town is dus ook dat burgers zich steeds meer bij ons gaan aansluiten en actief mee gaan doen. We hebben nu één Soepcafé lopen in Assen, maar hoe leuk is het als iedere buurt uiteindelijk een soepcafé heeft? Het maken van de Soep is een gezellige bezigheid en samen eten geeft verbinding. Je leert je buurt kennen en er ontstaan contacten die er anders niet waren.

We komen in een tijd terecht dat de verbinding onderling nodig is en dat we het individualisme achter ons moeten laten. Samen bereik je meer!

Zo gaan onze werkgroepen ook samenwerkingen aan buiten Transition Town. Zo heeft de werkgroep die zich met duurzame energie bezig houdt veelvuldig contact met de Energie coöperatie Assen “Energie van ons” over de mogelijkheden binnen Assen en om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in Assen over energie. Onze groep Permacultuur heeft nu een moestuin waar zij mee aan het werk kunnen. Hoe leuk is dat? Transition Town heeft er gewoon een moestuintje bij!

Verder heeft zich ook een groep pubers/tieners bij ons aan gesloten. Dit vinden wij echt geweldig omdat zij uiteindelijk de toekomst zijn! Hoewel zij net als iedereen binnen Transition Town nog een beetje zoekende zijn hoe zij hun ideeën vorm kunnen geven, hebben zij al geweldige plannen en geloven wij er ook echt in dat deze tot uitvoering gebracht gaan worden. We genieten in ieder geval al erg van hun hulp tijdens het Soepcafé!

Tot zo ver even een update over Transition town in zijn geheel. We hopen op deze manier ook jou te mogen ontmoeten en/of te inspireren. Er zijn nog zo veel mogelijkheden om van deze wereld een mooiere wereld te maken als we het met zijn allen doen!

voor nu wenst Ieder van Transition Town jullie een fijne dag toe en alvast een fijn weekend!

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *